În urma unui val de incidente în Sectorul 2 al Bucureștiului, mai mulți copii și o educatoare au fost internați cu simptome de toxiinfecție alimentară după masa de prânz servită la grădinițe, în special la unitatea „The Nursery” și alte centre de educație timpurie. Autoritățile sanitare și de control au descoperit condiții insalubre, depozitare necorespunzătoare a alimentelor, lipsa autorizațiilor și echipamentelor neigienizate atât la unitățile de învățământ, cât și la firmele de catering implicate, inclusiv depozitarea a peste 45 de kilograme de carne și pește improprii consumului. În urma verificărilor, au fost aplicate sancțiuni totale de peste 214.000 de lei, iar activitatea a fost suspendată temporar pentru remedierea deficiențelor, fiind dispuse închiderea temporară a unităților pentru până la șase luni. Anchetele continuă pentru identificarea sursei contaminării și a eventualelor infracțiuni de comercializare de produse alterate, în contextul în care unele firme de catering nu erau autorizate pentru activități de livrare către terți, iar probele prelevate indică depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Părinții au preluat copiii sănătoși, în timp ce autoritățile insistă asupra respectării stricte a normelor legale privind siguranța alimentelor și condițiile sanitare în unitățile de educație timpurie.