Analiza realizată de CC Tax Advisory evidențiază o creștere semnificativă a costului unei mese tradiționale de Paște pentru o familie de 4–6 persoane în 2025, în contextul unei inflații care afectează puterea de cumpărare a populației. Prețurile pentru carne de miel, legume, fructe și dulciuri au crescut considerabil, iar cei 30 de arginți, folosiți ca reper, valorează aproape 2.000 de lei, sumă insuficientă pentru a acoperi costurile crescute. De exemplu, în București, prețul kilogramului de carne de miel ajunge la aproximativ 53 lei, iar în piețele mari, cum ar fi Piața Obor, prețurile sunt și mai mari. Drd. Cornelia Năstase, CEO al CC Tax Advisory, subliniază necesitatea unor politici fiscale coerente pentru a susține clasa de mijloc și a asigura predictibilitate în agricultură. De asemenea, se observă că, în ciuda unei ușoare creșteri a veniturilor, costurile alimentelor cresc mai rapid decât salariile, ceea ce îngrijorează antreprenorii și factorii decizionali.

6 surse
newsweek.ro
libertatea.ro
economica.net
realitatea.net
adevarul.ro
romaniatv.net