CafelutzaÎnapoi la flux

Studiu asupra taurinei și riscurile asociate cu leucemia

acum 6 luni7 surse
Rezumat general

Cercetătorii de la Institutul de Cancer Wilmot au publicat un studiu în revista Nature care evidențiază riscurile asociate cu taurină, un aminoacid natural frecvent întâlnit în băuturile energizante. Studiul arată că celulele leucemice absorb taurina din măduva osoasă, utilizând-o pentru a-și susține creșterea prin glicoliză, un proces care le permite să se înmulțească. Deși taurina este produsă natural de organism și are unele beneficii, un aport excesiv, în special din suplimente și băuturi energizante, ar putea agrava leucemia. Cercetătorii subliniază importanța evaluării riscurilor asociate consumului de taurină, având în vedere incidența crescută a cancerului de sânge, estimându-se peste 66.000 de cazuri noi de leucemie în Statele Unite pentru anul 2025. Această cercetare face parte dintr-un efort mai amplu de a înțelege impactul taurinei asupra altor tipuri de cancer.

Surse (7)

Articole din presă despre acest subiect