Cercetătorii de la Institutul de Cancer Wilmot au publicat un studiu în revista Nature care evidențiază riscurile asociate cu taurină, un aminoacid natural frecvent întâlnit în băuturile energizante. Studiul arată că celulele leucemice absorb taurina, utilizând-o pentru a-și susține creșterea prin glicoliză, un proces care le permite să se înmulțească. Deși taurina este produsă natural de organism și are unele beneficii, un aport excesiv, în special din suplimente și băuturi energizante, ar putea agrava leucemia. Experimentele realizate pe șoareci au demonstrat că măduva osoasă produce taurină, care este utilizată de celulele canceroase pentru a se multiplica. Cercetătorii subliniază necesitatea evaluării atente a riscurilor asociate consumului de taurină, având în vedere incidența crescută a cancerului de sânge, estimându-se peste 66.000 de cazuri noi de leucemie în Statele Unite pentru anul 2025.

7 surse
gandul.ro
antena3.ro
spotmedia.ro
libertatea.ro
stirileprotv.ro
ziare.com
news.ro